Certificeringssysteem is van kracht

Sinds 27 april 2021 moeten alle omvormers van een zonnepaneleninstallatie voldoen aan de Requirements for Generators (RfG), anders mogen zij niet aangesloten worden op het elektriciteitsnet. Deze strengere technische eisen zijn door SolarPower Europe en de Europese Unie samengesteld. De eisen waren al sinds 27 april 2019 van kracht, maar het benodigde certificeringssysteem was nog niet klaar voor gebruik. Er is in 2019 toen een verlenging van twee jaar aangevraagd. Deze twee jaar zijn nu voorbij en de eisen zijn nu van kracht gegaan. Netbeheer Nederland heeft een lijst gepubliceerd van alle gecertificeerde omvormers. Alle omvormers die SolarOplossing gebruikt staan op deze lijst. Heeft u vragen over dit onderwerp? Vraag het ons.

Lees het nieuwsartikel via: Netbeheerders publiceren lijst met omvormers voor zonnepanelen die aan nieuwe wettelijke eisen voldoen