Begin vandaag met je toekomst

Continuïteit en optimalisatie in jouw energievoorziening

Wij geloven dat groene energie het nieuwe normaal wordt. De natuur is een onuitputtelijke bron van energie voor iedereen. Met elkaar wekken we steeds meer zelf op, maar deze veranderingen vragen wel om een flinke aanpassing van de bestaande infrastructuur. Iets wat niet zomaar gedaan is. Onze zakelijke batterijoplossing helpt jou je bedrijfsprocessen te continueren én te optimaliseren.

Wanneer de wind veel waait en de zon fel schijnt, ontstaat er een overschot aan opgewekte energie dat niet verbruikt wordt op dat moment en dus verloren gaat. Dit is hartstikke zonde, want later kun je deze energie namelijk weer goed gebruiken. Met onze zakelijke batterijoplossingen kunnen wij deze duurzame energie opslaan én houd je het energienet in balans. Wij bieden niet enkel oplossingen die duurzaam zijn voor de aarde, maar ook toekomstbestendig voor je bedrijf. 

Met onze technische kennis geven we gericht advies en optimaliseren we installaties voor elk individueel project, ieder project is immers uniek. SolarOplossing zorgt voor complete ontzorging, vanaf de tekentafel tot onderhoud en monitoring van uw systeem.
Zo kun je genieten van het optimale rendement uit uw EnergieOplossing.

Toepassingen batterijsystemen

Batterijsystemen zijn in te zetten voor veel uiteenlopende zaken. Denk aan peak shaving, handel op de onbalansmarkt of bijvoorbeeld het verzwaren van je aansluiting op het net. Een batterij bied je razendsnel het extra gevraagde vermogen dat nodig is om jouw bedrijf of machine continu te laten draaien. Tegelijkertijd zorgt een batterij voor het vergroten van het percentage eigen verbruik van de stroom. In de regel is het zo dat een batterij echt lucratief wordt bij het stapelen van verdienmodellen, een win-win situatie dus. 

Verdienmodellen

Optimaliseren van zelfverbruik

Gebruik de batterij om overtollige productie op te slaan en op een later tijdstip te gebruiken;
Voorkom dat je moet betalen voor teruglevering bij negatieve energieprijzen; 

Back-up stroomvoorziening

Met een batterij heb je altijd een noodstroomvoorziening.
Een noodstroomaggregraat is dus verleden tijd; 

Peakshaving

Gebruik batterijopslag om pieken in de vraag van het net te verminderen, de netkosten te verlagen en boetes van de netbeheerder te voorkomen. Deze functie wordt aangestuurd middels ons slimme Energie Management Systeem en bied je een totaaloplossing.

Aanvullende diensten & energiehandel

Energiehandel: laag inkopen en hoog verkopen op de Day-Ahead markt

 

Frequentieregeling: helpen TenneT door de netfrequentie op peil te houden;

Wat voor batterij is voor mij geschikt?

Afhankelijk van de situatie kan één van bovenstaande redenen al voldoende zijn om een batterij aan te schaffen. Mag je bijvoorbeeld je netaansluiting niet verzwaren maar moet je wel in de nacht E-Trucks opladen, dan kan een batterij de uitkomst bieden.

 

SolarOplossing heeft veel ervaring in het sturen van energieassets, waarmee wij precies weten wat er nodig is om de batterij rendabel neer te zetten bij jou. Wij leveren compacte batterijsystemen met verschillende opties. Van 19” racking systemen tot 10-, 20- of 40ft containers die allemaal schaalbaar en veilig zijn uit te breiden. Graag meer informatie? Wij stellen graag een vrijblijvende energiescan op waarbij wij ingaan op de meest geschikte batterij en het financiële plaatje daaromheen. 

Plan direct een gratis consult

Matthijs

Matthijs Janssen

Enthousiast geworden over een totale EnergieOplossing? Plan direct een gratis consult in en onderzoek wat de mogelijkheden zijn.

juni 2023
ma di wo do vr za zo
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012

Heb je vragen? We helpen je graag verder