BIK-regeling

Wat is de BIK-regeling?

 

De BIK-regeling is er door de regering in het leven gebracht. Nu dat er tijdens het coronavirus mensen voorzichtiger zijn met investeringen, heeft de regering de BIK-regeling ingesteld om investeringen weer te stimuleren in plaats van bezuinigen.

Met de BIK-regeling kan je gedeeltelijk je investering verminderen doordat je korting krijgt op je loonheffing. Hierdoor wordt het voor bedrijven die loonbelastingplichtig zijn aantrekkelijker om te investeren. De BIK-regeling is nog niet goedgekeurd door de eerste en tweede kamer, hierdoor kan de regeling nog worden gewijzigd.

 

Hoe werkt de BIK-Regeling?

 

Voor de BIK komt in totaal 4 miljard euro beschikbaar. De voorwaarden van de BIK regeling zijn als volgt:

– Bij grote investeringen in één jaar is de korting bij investeringen tot vijf miljoen euro 3%, daarboven 2,44%.

– Voor alle aanvragen geldt een ondergrens van € 1.500 per bedrijfsmiddel en € 20.000 per aanvraag.

– De BIK kan bovendien vaak aanvullend worden gebruikt op andere stimuleringsregelingen. Voor kleinere investeringen kunnen bijvoorbeeld de KIA en BIK samengaan. En bij duurzame investeringen, zoals zonnepanelen, kun je de BIK combineren met de EIA, MIA of VAMIL.

Vraag advies Neem contact met ons op Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085 0487320 en per mail via info@solaroplossing.nl.

Neem contact met ons op

Wat levert het je op?

 

Oké, stel je voor, je hebt een totale investering van 10 miljoen euro in zonnepanelen. Zoals hierboven staat is het mogelijk om andere stimuleringsregelingen te combineren. Het voordeel, door de combinatie van de EIA-regeling (11,25%) en de BIK (lager en gelijk aan 5 miljoen krijg je 3% en daarboven krijgen je 2,44%), bedraagt 13,97%. Dat komt neer op een voordeel van ongeveer 1,4 miljoen euro.

 

 

Voorwaarden BIK regeling

 

De BIK regeling is een tijdelijke regeling en geldt voor nieuwe investeringen die vanaf 1 oktober 2020 tot uiterlijk 31 december 2022 worden gedaan. Je kan de BIK dus niet gebruiken voor eerdere investeringen. Bovendien moeten de investeringen tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022 volledig zijn betaald en binnen zes maanden na de volledige betaling in gebruik zijn genomen.

Om in aanmerking te komen voor de regeling, is het vanwege uitvoeringstechnische redenen pas mogelijk om vanaf 1 september 2021 een aanvraag te doen. Daarna wordt het één keer per kwartaal mogelijk om een aanvraag in te dienen.

Ontvang nu het gratis

E-BOOK voor de
 Groot Zakelijke Daken

Gegevens worden niet met derden gedeeld

Download E-BOOK

Ontvang nu het gratis

E-BOOK voor de
 Groot Zakelijke Daken

Gegevens worden niet met derden gedeeld

Download E-BOOK