EIA-regeling

EIA

 

EIA staat voor Energie-Investerings Aftrek, dus investeer je als bedrijf in energiezuinige technieken en duurzame energie? En wil je daarbij fiscaal voordeel behalen? Maak dan gebruik van de EIA.

 

Hoe werkt de EIA-Regeling?

 

Allereerst moet je voldoen aan de voorwaarden. Natuurlijk zijn er meerdere voorwaarden waar je aan moet voldoen, maar dit zijn de twee belangrijkste voorwaarden in het geval van zonnepanelen:

  • Je hebt een aansluiting van gelijk of minder dan 3 x 80 ampère;
  • Het gezamenlijk piekvermogen ligt boven de 15 kW.

Wanneer de aankoop voor het zakelijke zonnepanelensysteem definitief is en je de opdracht hebt gegeven, dan heb je nog 3 maanden de tijd om de EIA aan te vragen. Daarnaast is € 750,- per kW het maximale bedrag wat de overheid vergoedt.

Vraag advies Neem contact met ons op Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085 0487320 en per mail via info@solaroplossing.nl.

Neem contact met ons op

Wat levert het je op?

 

Oké, stel je voor, je hebt een zonnepanelensysteem van € 38.000,- aangeschaft voor je bedrijf. Je hebt een aansluiting van 3 x 60 ampère en je gezamenlijk piekvermogen is 35 kW, dat betekent dat je aan alle voorwaarden voldoet. Je kan niet het hele bedrag aftrekken, omdat je zonnepanelensysteem € 1.085,- per kW waard is. Maar je kan wel 45% aftrekken van het volgende bedrag: 35 kW x € 750,- = € 26.250,-. Dat is in totaal € 11.812,50.

 

Deze regeling levert je gemiddeld 11% voordeel op. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen voor een lagere energierekening. In 2020 is er een EIA budget van € 147 miljoen.

Wist je dat? De EIA en KIA kunnen tegelijkertijd ingezet worden, waardoor het dus mogelijk is om de subsidies op te stapelen. Als je het bij elkaar optelt dan mag je dus bijna 80% fiscaal aftrekken. Neem contact met ons op

Ontvang nu het gratis

E-BOOK voor de
 Groot Zakelijke Daken

Gegevens worden niet met derden gedeeld

Download E-BOOK