FAQ

 

Kom je er niet helemaal uit? Hieronder vind je veelgestelde vragen over zonnepanelen, dakverhuur en investeren.

Zonnepanelen

Waarom is het verstandig om nu te investeren in zonnepanelen?

20 jaar geleden was het verstandiger om nog te wachten met de aanschaf van zonnepanelen. Er waren toen zoveel ontwikkelingen op het gebied van efficiëntie en rendement, dat een jaar wachten grote voordelen gaf. Dat is nu verandert. Hoewel de zonnepanelen en omvormers nog ieder jaar verbeteren, blijft het verschil gering. Wanneer je wacht, betekent dit bovendien dat je de financiële voordelen blijft mislopen.

Moet ik veel kennis hebben voordat ik zonnepanelen laat plaatsen?

Dankzij SolarOplossing hoef je je zelf geen zonnepanelen specialist te zijn om zonnepanelen te laten plaatsen. Binnen Solaroplossing is er veel kennis en expertise over de aanvraag en plaatsing van zonnepanelen. Je wordt tijdens het gehele project geadviseerd over de mogelijkheden, zodat je de beste optie kiest voor jouw bedrijf.

Hoe sterk moet mijn dak zijn voor het laten plaatsen van zonnepanelen?

Op bijna alle daken is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Sommige daken zijn direct geschikt en andere daken hebben kleine aanpassingen nodig. Ook oudere daken zijn hiervoor geschikt. Hoewel niet elk dak volledig bedekt kan worden met zonnepanelen, zijn er in iedere situatie mogelijkheden.

Dakverhuur

Ben ik voor lange tijd gebonden aan een energiecontract als ik mijn dak verhuur voor zonnepanelen?

Wanneer je kiest voor dakverhuur voor zonnepanelen, kun je voor een gereduceerd bedrag gebruik maken van de opgewekte zonne-energie. Daarnaast kies je zelf bij welke energieleverancier je jouw stroom inkoopt, waardoor je niet gebonden bent aan een energiecontract van SolarOplossing.

Investeren

Kan ik ook zonnepanelen laten plaatsen zonder zelf te hoeven investeren?

Naast investeren in zonnepanelen met eigen vermogen, biedt SolarOplossing ook de mogelijkheid om jouw zonnepanelen te laten financieren met extern vermogen. Dit heeft als voordeel, dat je geen grote investering hoeft te doen en je je daardoor volledig kan richten op jouw eigen bedrijfsvoering. SolarOplossing adviseert je in de mogelijkheden bij een externe investering, die via een bank of private investeerder loopt.

Hoe lang kan ik gebruik blijven maken van subsidie voor zonnepanelen?

Voorlopig komt er nog geen einde aan de subsidie voor zonnepanelen. Met de subsidie ontvang je een aantal voordelen bij de aanschaf van zonnepanelen. Toch wil de overheid in de toekomst stoppen met deze stimulering. Het is dus verstandig om zo snel mogelijk in te stappen, zodat je nu nog gebruik kunt maken van de SDE+subsidie.

Is het aan te raden om te investeren in zonnepanelen, als ik zelf weinig stroom verbruik?

Het is altijd verstandig om te investeren in zonnepanelen. Ook wanneer je weinig stroom verbruikt, compenseer je dit en verdien je op de teveel opgewekte zonne-energie. Wanneer je investeert in zonnepanelen, krijg je bovendien een betere duurzaamheidswaarding van bedrijven als BREEAM en CO² Prestatieladder, met als voordeel dat je zich profileert als duurzaam bedrijf, waardoor jouw bedrijfswaarde stijgt.

Hoe groot is de kans dat ik aanspraak maak op externe financiering?

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema in de politiek en het bedrijfsleven. De overheid stimuleert duurzame projecten en de financiële sector denkt hier graag in mee. Investeerders zien dat investeringen in duurzame energie ook in de toekomst heel interessant zijn, waardoor zij steeds meer bereid zijn om projecten met zonnepanelen te ondersteunen. Je hebt bij jouw aanvraag dus een goede kans dat een externe investeerder dit project samen met jou wil starten.

Vragen?

 

Heb je nog vragen of wil je de mogelijkheden bespreken met één
van onze specialisten? Neem dan contact met ons op.

Ontvang nu het gratis

E-BOOK voor de
 Groot Zakelijke Daken

Gegevens worden niet met derden gedeeld

Download E-BOOK

Ontvang nu het gratis

E-BOOK voor de
 Groot Zakelijke Daken

Gegevens worden niet met derden gedeeld

Download E-BOOK