Waarom investeren in zonnepanelen?

 

Wanneer je besluit te investeren in zonnepanelen kies je, naast een duurzame bedrijfsvoering, ook voor een investering met een hoog rendement. Voor deze investering kun je je eigen vermogen gebruiken of je kunt het laten financieren door diverse externe partijen. Onze specialisten ondersteunen je bij de financiering, de subsidieaanvraag en verzorgen de complete plaatsing.

Wat levert het op?

Investeren in zonnepanelen heeft een aantal voordelen.
Zowel bij een eigen of externe financiering levert het je veel op.

100
Aantal huishoudens:
Aantal kWh's 

  Wist je dat?

   

  De gemiddelde terugverdientijd van een compleet zonnepanelensysteem rond de 6 jaar ligt. Weten wat jouw terugverdientijd is?

  De voordelen van investeren in zonnepanelen

   

  Investeren in zonnepanelen heeft een aantal voordelen. Zowel bij een eigen of externe financiering levert het je veel op.

   

  Lagere energiekosten

  Indien je jouw energie opwekt met zonnepanelen, bespaar je op je energiekosten. Daarbij ontvang je geld terug als je op zonnige dagen de teveel opgewekte zonne-energie teruglevert aan het energienet.

   

  Korte terugverdientijd

  De nieuwste zonnepanelen zijn zo efficiënt en goedkoop geworden, dat je deze al binnen een aantal jaar terugverdient. Hoewel dit per situatie verschillend is, is de terugverdientijd ongeveer 5 tot 8 jaar.

   

  Duurzame toekomst

  Hoewel een goed financieel rendement belangrijk is, kies je met zonnepanelen ook voor een duurzame toekomst. Dankzij jouw zonnepanelen kies je bewust voor een toekomst, waarin fossiele brandstoffen minder vanzelfsprekend zijn.

   

  Verhoogde bedrijfswaarde

  Bedrijven die zich verduurzamen krijgen een hogere beoordeling van organisaties als BREEAM en CO² Prestatieladder. Dit betekent dat jouw bedrijf een duurzamere beoordeling krijgt. Dit verhoogt niet alleen het imago van jouw bedrijf, maar ook de waarde van jouw organisatie.

  Investeren in zonnepanelen:
  Hoe werkt het?

  Elkaar-leren-kennen

  1. Kennismaking

  In een vrijblijvend gesprek ontvang je alle informatie over investeren in zonnepanelen. Onze specialisten vertellen je over de verschillende producten, subsidies en financieringsmogelijkheden.

  Elkaar-leren-kennen

  1. Elkaar leren kennen

  In een vrijblijvend gesprek ontvangt u alle informatie over investeren in zonnepanelen. De specialisten van SolarOplossing vertellen u over de verschillende mogelijkheden (o.a. eigen of externe financiering) en geven toelichting over (SDE+)subsidie.

  2. Dakcheck

  Wij komen bij je langs voor een dakcheck. Hierbij kijkt één van onze specialisten naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op jouw dak. Hierbij controleert hij of zij de stevigheid van het dak en de positionering van de zonnepanelen een optimaal rendement.

  Uitvoeren-dakcheck
  Uitvoeren-dakcheck

  2. Elkaar leren kennen

  SolarOplossing komt bij u langs voor een dakcheck. Hierbij kijkt de specialist naar mogelijkheden voor zonnepanelen. De ligging ten opzichte van de zon en de hellingsgraad, maar ook de dakconstructie en het materiaal waaruit het dak gemaakt is worden gecheckt.

  Ontvang-huurvoorstel

  3. Investeringsmogelijkheden

  Als de specialist jouw dak heeft goedgekeurd, kijkt hij of zij met jou welke manier van investeren het best bij jouw bedrijf past. Bij zowel een eigen als bij een externe investering regelt de specialist het aanvragen van een eventuele subsidie.

  Ontvang-huurvoorstel

  3. Investeringsmogelijkheden

  U kijkt samen met SolarOplossing welke manier van investeren het best bij uw bedrijf past. Bij zowel een eigen als externe investering regelt een specialist van SolarOplossing het aanvragen van (SDE+)subsidie.

  4. Plaatsing

  Nadat alle zaken rondom de investering van de zonnepanelen zijn geregeld, plaatsen onze specialisten de zonnepanelen en omvormers. Wij werken uitsluitend met A-merken.

  Plaats-zonnepanelen
  Plaats-zonnepanelen

  4. Plaatsing van de zonnepanelen

  Nadat alle zaken rond de investering van zonnepanelen gereed zijn, plaatsen de specialisten van SolarOplossing de zonnepanelen. De zonnepanelen en omvormers die SolarOplossing gebruikt, zijn altijd van A-merken.

  Geniet-van-resultaat

  5. Geniet van het resultaat

  Ook na het plaatsen van de zonnepanelen heb je er vrijwel geen omkijken naar. Wij monitoren het zonnepanelen systeem en zorgen voor het beheer.  Zo blijven de zonnepanelen en omvormers in perfecte conditie en leveren ze maximaal rendement op.

  Geniet-van-resultaat

  5. Geniet van het resultaat

  Geniet van uw investering in zonnepanelen. De specialisten van SolarOplossing monitoren het zonnepanelen systeem en dragen zorg voor het beheer.

  6. Financieel voordeel én groene stroom

  De investering in jouw zonnepanelensysteem verdien je doorgaans binnen vijf tot acht jaar terug. Daarna profiteer je met jouw zonnepanelen jarenlang van financieel voordeel en duurzaam opgewekte stroom.

  Voordeel-duurzaam-icoon
  Voordeel-duurzaam-icoon

  6. Financieel voordeel én duurzaam

  De investering in uw zonnepanelen systeem verdient u doorgaans binnen een aantal jaren terug. Daarna jarenlang financieel voordeel met uw zonnepanelen én duurzaam bezig zijn.

  Hulp nodig bij subsidie?

   

  De overheid stelt verschillende stimulansen beschikbaar om duurzaamheid te stimuleren. Wij kunnen je hierbij helpen en voor jou subsidie aanvragen.

  Dit zeggen onze klanten

  Advies over investeren?

   

  En weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? Vraag het eens aan één van onze specialisten.

  Ontvang nu het gratis

  E-BOOK voor de
   Groot Zakelijke Daken

  Gegevens worden niet met derden gedeeld

  Download E-BOOK