BIK-Regeling

De BIK-regeling is er door de regering in het leven gebracht. Nu mensen tijdens het coronavirus voorzichtiger zijn met investeringen, heeft de regering de BIK-regeling ingesteld om investeringen weer te stimuleren.

Met de BIK-regeling kan je gedeeltelijk je investering verminderen doordat je korting krijgt. Hierdoor wordt het voor bedrijven die loonbelastingplichtig zijn aantrekkelijker om te investeren. De BIK-regeling is nog niet goedgekeurd door de eerste en tweede kamer, hierdoor kan de regeling nog worden gewijzigd.

Uitleg BIK-regeling

Hoe werkt de BIK-Regeling?

Voor de BIK komt in totaal 4 miljard euro beschikbaar. 

De voorwaarden van de BIK regeling zijn als volgt:

 

– Bij grote investeringen in één jaar is de korting bij investeringen tot vijf miljoen euro 3%, daarboven 2,44%.

 

– Voor alle aanvragen geldt een ondergrens van € 1.500 per bedrijfsmiddel en € 20.000 per aanvraag.

 

– De BIK kan bovendien vaak aanvullend worden gebruikt op andere stimuleringsregelingen.

 

Voor kleinere investeringen kunnen bijvoorbeeld de KIA en BIK samengaan. En bij duurzame investeringen, zoals zonnepanelen, kun je de BIK combineren met de EIA, MIA of VAMIL.

Wat levert het je op?

Oké, stel je voor, je hebt een totale investering van € 10.000.000,- in zonnepanelen. Zoals hierboven staat is het mogelijk om andere stimuleringsregelingen te combineren. Het voordeel, door de combinatie van de EIA-regeling (11,25 %) en de BIK (lager en gelijk aan € 5.000.000,- krijg je 3 % en daarboven krijgen je 2,44 %), bedraagt 13,97 %. Dat komt neer op een voordeel van ongeveer € 1.400.000,-.

Voorwaarden BIK-Regeling

De BIK regeling is een tijdelijke regeling en geldt voor nieuwe investeringen die vanaf 1 oktober 2020 tot uiterlijk 31 december 2022 worden gedaan

Je kan de BIK dus niet gebruiken voor eerdere investeringen. Bovendien moeten de investeringen tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022 volledig zijn betaald en binnen zes maanden na de volledige betaling in gebruik zijn genomen.

Om in aanmerking te komen voor de regeling, is het vanwege uitvoeringstechnische redenen pas mogelijk om vanaf 1 september 2021 een aanvraag te doen. Daarna wordt het één keer per kwartaal mogelijk om een aanvraag in te dienen.

Vragen over BIK-Regeling?
Je persoonlijke adviseur staat klaar.

Slide SDE++ Alle info over de SDE++ regeling BOSA Uitleg over de BOSA regeling EIA Hoe werkt de EIA-regeling precies? KIA Werking van de KIA-regeling BIK Uitleg over de
BIK-Regeling
ISDE ISDE voor de zakelijke gebruiker
SUBSIDIES & FISCALE VOORDELEN

Ontvang het gratis E-BOOK

Ontvang het gratis E-BOOK voor de groot zakelijke daken

Download

Het gratis E-BOOK