Dakinspectie

Een goede zonnepaneleninstallatie moet uiteraard geplaatst worden op een goed dak met een goede dakconstructie. Helaas is dit niet altijd het geval. Bij een dakinspectie wordt het dak op verschillende punten gecontroleerd, zoals de constructie van het dak, de toplaag van het dak, het isolatiemateriaal en vele andere punten.

Wanneer bepaalde punten niet aan de eisen voldoen hoeft dit gelukkig niet te betekenen dat een zonnepaneleninstallatie niet mogelijk is. Voor veel punten zijn er door de technische ontwikkelingen slimme oplossingen te vinden.

Wanneer de constructie van het dak niet geschikt is, kan dit bijvoorbeeld aangepast worden door de gordingen of de spanten te verstevigen. Hetzelfde geldt voor de toplaag van het dak: wanneer deze verouderd en/of niet goed is, kan deze aangepast of vernieuwd worden. Ook het isolatiemateriaal moet voldoen aan verschillende eisen en kan in sommige gevallen aangepast worden. Tot slot zijn er daken met asbest. Om zonnepanelen te plaatsen gaat het asbest eraf en komt er een andere dakbedekking op, hier zijn verschillende opties voor; denk aan sandwichpanelen, damwandplaten of golfplaten.

Bovenstaande zaken kunnen opgepakt worden door SolarOplossing. Wanneer je kiest voor dakverhuur zullen deze kosten verrekend worden met de opbrengsten van de verhuur, dit kan deze optie nog interessanter maken.

Vragen over producttechniek?
Je persoonlijke adviseur staat klaar.