ISDE-subsidie:
Hoe werkt dit nu?

ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. De ISDE-subsidie is in het leven geroepen voor zakelijke gebruikers die hun gebouw willen verduurzamen met een kleinschalig zonnepanelenproject. Onder zakelijke gebruikers valt de rechtspersoon, maar ook een maatschap, stichting, vof of cv komt in aanmerking voor een ISDE-subsidie voor zonnepanelen.
Een eis voor de ISDE-subsidie 2022 is een kleinverbruikersaansluiting een netaansluiting van maximaal 3 x 80 Ampère. Heb je een grootgebruikersaansluiting? Dan kan je hier kijken of je in aanmerking komt voor de SDE++ subsidie.

ISDE-subsidie 2022

Voor de ISDE 2022 is € 228 miljoen vrijgesteld. Voor zonnepanelen (en windturbines) specifiek is voor de ISDE 2022 € 30 miljoen budget vrij gemaakt. Tot en met 2030 is de ISDE-subsidie beschikbaar en elk jaar wordt er opnieuw naar het budget gekeken om het indien nodig bij te stellen. Het ISDE 2022 subsidiebedrag bedraagt € 125,- per kW gezamenlijk piekvermogen.

Download hier ons gratis E-BOOK over subsidie

  ISDE-subsidie: de voorwaarden

  Om toezegging te krijgen op de ISDE-subsidie 2022 zijn er een aantal voorwaarden door de Rijksoverheid van Ondernemend Nederland gesteld waar de aanvrager aan moet voldoen. Als je aan de hieronder te lezen voorwaarden voldoet, is het nog mogelijk om de ISDE-subsidie 2022 aan te vragen:

  • Het eigen verbruik op de kleinverbruikersaansluiting (max. 3 × 80 Ampère) moet in het voorgaande jaar minimaal 50.000 kWh uur zijn geweest.

  • Je hebt een geldig KVK-nummer.

  • De ISDE-subsidie moet eerst aangevraagd worden, daarna kan de koopovereenkomst worden getekend met de leverancier van de zonnepanelen.

  • Je neemt de zonnepanelen in gebruik binnen 12 maanden nadat je de beslissing over de subsidieaanvraag hebt ontvangen.

  • De zonnepanelen moeten worden aangebracht op of aan een gebouw.

  • De zonnepaneleninstallatie moet geïnstalleerd worden door een erkend installatiebedrijf en je hebt bij het vaststellen van de subsidie een bewijs daarvan.

  • Je hebt een factuur en betaalbewijs van de aanschaf van de zonnepanelen installatie door het installatiebedrijf.

  • Je verkoopt of verwijdert het apparaat niet binnen een jaar na de datum van de vaststelling van de subsidie.

  • De zonnepaneleninstallatie moet binnen 1 jaar zijn geïnstalleerd, nadat de beslissing over de ISDE-subsidie 2022 aanvraag is ontvangen.

  • Als er een andere subsidie op de zonnepaneleninstallatie is ontvangen, heb je geen recht op de ISDE-subsidie.

  Voor vragen over de ISDE-subsidie 2022, of over andere subsidies voor zonnepanelen, staat het team van SolarOplossing je graag te woord.

  Trots op ons werk

  Kok Lexmond

  Met de 1471 geplaatste zonnepanelen voorkomt Kok Lexmond een jaarlijkse uitstoot van 353.973 kg CO2. Evenveel als 97 huishoudens.

  Beemster Garlic

  Knoflookteler Beemster Garlic vermijdt door de 1540 zonnepanelen op zijn dak 298.452 kg CO2 per jaar. Dat is vergelijkbaar met 166 huishoudens.

  Verstegen

  In Rhenoy zijn bij ondernemer Verstegen 1899 zonnepanelen geplaatst. Gezamenlijk produceren ze een jaaropbrengst van 641.880 kWh.

  Download hier ons gratis E-BOOK

  Laat je naam en mail achter en ontvang direct ons gratis E-BOOK.

  Heb je vragen? We helpen je graag verder