ISDE

ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing, dus wil jij als zakelijke gebruiker met een netaansluiting van maximaal 

3 X 80A investeren in duurzame energie? Maak dan gebruik van de ISDE.

Alles over de subsidie

Wanneer kan ik gebruik maken van de ISDE?

Van 4 januari 2021 tot en met 31 december 2023 is de ISDE, beschikbaar gesteld voor zakelijke gebruikers die zonnepanelen willen aanschaffen.
De zakelijke gebruikers moeten een aansluiting hebben met een totale maximale doorlaatwaarde van 3 x 80A en het jaar voorafgaand aan de subsidieaanvraag moet het netto eigen verbruik minimaal 50.000 kWh zijn.

ISDE Subsidie aanvragen

Wat levert het mij op?

Voor het jaar 2021 is er in totaal € 40.000.000,- beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen en windturbines. Het subsidiebedrag bedraagt € 125,- per elk geïnstalleerd kW aan piekvermogen.

Hoe werkt de ISDE?

Zoals elke subsidie zijn er bepaalde voorwaarden waar de aanvrager aan moet voldoen om een toezegging te krijgen. Hier hebben wij alle voorwaarden op een rijtje gezet:

  • Alle rechtspersonen komen in aanmerking, maar ook de maatschap, stichting, vof en cv.
  • De zonnepanelen moeten zijn aangebracht op of aan een gebouw.
  • De zonnepaneleninstallatie moet geïnstalleerd worden door een erkend installatiebedrijf.
  • Het eigen verbruik op de kleinverbruikersaansluiting (max. 3×80 Amp) moet in het voorgaande jaar minimaal 50.000 kWh uur zijn geweest.
  • De ISDE-subsidie moet eerst aangevraagd worden, daarna kan de koopovereenkomst worden getekend met de leverancier van de zonnepanelen.
  • De zonnepaneleninstallatie moet binnen 1 jaar zijn geïnstalleerd, nadat de beslissing over de subsidieaanvraag is ontvangen.
  • Als er een andere subsidie op de zonnepaneleninstallatie is ontvangen, heb je geen recht op de ISDE-subsidie.
 

Voor vragen over de ISDE-subsidie of een andere subsidie, staat het team van SolarOplossing je graag te woord.

Vragen over de ISDE-subsidie? Neem direct contact op.