De salderingsregeling voor zonnepanelen maakt de overstap naar zonnepanelen nog aantrekkelijker bij een kleinverbruikaansluiting, want naast een lager energieverbruik ontvang je ook voordeel op je energierekening. Zodra je een zonnepaneleninstallatie hebt, maak je natuurlijk dagelijks gebruik van de groene stroom die hij opwekt. Als de stroom die je gebruikt minder is dan de zonnepaneleninstallatie opwekt, wordt de overige stroom teruggeleid naar het energienet. Dankzij de salderingsregeling zonnepanelen kan je die resterende, geleverde stroom salderen tegen de stroom die je nog wel afneemt bij het energiebedrijf. Dit staat gelijk aan het tarief van het energiebedrijf.
Als je in een jaar meer stroom levert dan afneemt, krijg je een lagere vergoeding voor de stroom die je levert aan het energienet. Deze vergoeding mag het energiebedrijf zelf vaststellen en verschilt dus per energiebedrijf. Voor de salderingsregeling zonnepanelen is het daarom handig een energiebedrijf met een hoog teruglevertarief te zoeken.
Met de 1471 geplaatste zonnepanelen voorkomt Kok Lexmond een jaarlijkse uitstoot van 353.973 kg CO2. Evenveel als 97 huishoudens.
Knoflookteler Beemster Garlic vermijdt door de 1540 zonnepanelen op zijn dak 298.452 kg CO2 per jaar. Dat is vergelijkbaar met 166 huishoudens.
In Rhenoy zijn bij ondernemer Verstegen 1899 zonnepanelen geplaatst. Gezamenlijk produceren ze een jaaropbrengst van 641.880 kWh.
Laat je naam en mail achter en ontvang direct ons gratis E-BOOK.