SDE++ Subsidie

De SDE++ subsidie is een van de belangrijkste subsidieregelingen op de weg naar een beter klimaat. Met de ‘Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie’ stimuleert de overheid duurzame energieproductie en CO2-reductie.

De eerste aanvraagronde van 2021 start 5 oktober en heeft een subsidiebudget van 5 miljard euro (net als in 2020). Wees er snel bij want er gaat een hoop voorbereiding en tijd in de aanvraag zitten. Wacht niet te lang met contact opnemen met SolarOplossing.

Uitleg SDE++

Hoe werkt de subsidie

De SDE++ subsidie is een exploitatiesubsidie. Dat betekent dat aan de hand van de hoeveelheid door zonnepanelen of andere energiebronnen opgewekte groene energie subsidie wordt uitbetaald. De kosten van het opwekken van groene energie zijn nu vaak nog hoger dan de kosten van fossiele energie. De SDE++ subsidieregeling vergoedt daarom het verschil tussen de marktprijs van de geleverde energie en de kostprijs van de duurzame energie. Door deze subsidie is het mogelijke om duurzame energie volgens rendabele businesscases te realiseren.

Hoe kom ik in aanmerking voor de SDE++ Subsidie?

Om in aanmerking te komen voor SDE++ subsidie voor zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen moet je je zich inschrijven tijdens openstellingrondes van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor de SDE++ subsidie. In deze openstellingrondes kan er ingeschreven worden op een bepaalde hoogte van de SDE++ subsidie in verschillende fases. Elke ronde worden de SDE++ subsidiebedragen verlaagd, ofwel is er minder subsidie mogelijk. De subsidie wordt ingediend via de website van de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Na indienen worden de aanvragen voor de SDE++ subsidie door de RVO beoordeeld. Zij checken of de aanvraag volledig en correct is en kijken naar hoeveel SDE++ subsidie budget er in totaal beschikbaar is om toe te kennen. Staat dit allemaal op groen licht, dan wordt de SDE++ subsidie toegekend. Na maximaal 13 weken na indienen van de SDE++ subsidie aanvraag geeft de RVO reactie.

Vragen over SDE++?
Je persoonlijke adviseur staat klaar.