Wat is SDE++ subsidie?

Met de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE) stimuleert de overheid duurzame energieproductie en CO2-reductie. De SDE-subsidie is ontwikkeld in 2008 en sindsdien verbreed naar de SDE++ subsidie, waardoor nu ook wordt gekeken naar CO2 reducerende projecten en hoeveel uitstoot daardoor voorkomen wordt. Grootverbruikers, een zakelijke aansluiting groter dan 3 x 80 Ampère, kunnen gebruikmaken van de SDE++ subsidie. Op weg naar een beter klimaat speelt de SDE++ subsidie bij zonnepanelen een belangrijke rol.

Hoe werkt de SDE++ subsidie zonnepanelen?

Het is een exploitatiesubsidie, wat inhoudt dat je middels de SDE++ subsidie voor zonnepanelen (of andere duurzame energiebronnen) subsidie ontvangt voor de opgewekte groene energie. De kosten van het opwekken van groene energie zijn namelijk momenteel vaak hoger dan de kosten van fossiele energie. Om deze drempel te verlagen, is er de SDE++ subsidie. Deze subsidie voor zonnepanelen krijg je in de periode dat ze nog niet rendabel zijn, hiermee wil de overheid jouw energietransitie stimuleren. Met de SDE++ subsidie voor zonnepanelen vergoedt de overheid het verschil tussen de marktprijs van de geleverde energie en de kostprijs van de duurzame energie. Dankzij de subsidie is het dus mogelijk om met zonnepanelen duurzame energie met rendabele businesscases te realiseren. De SDE++ subsidie zonnepanelen moet je overigens niet verwarren met de ISDE-subsidie voor zonnepanelen. De ISDE-subsidie is namelijk de investeringssubsidie voor zonnepanelen. Voor meer informatie over de ISDE-subsidie 2022 ga je naar deze pagina.

Download hier ons gratis E-BOOK over subsidie

    Hoe kom ik in aanmerking voor de SDE++ Subsidie?

    Om een SDE++ subsidie voor je zonnepanelen aan te vragen, is er elk jaar een openstellingsronde van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze openstellingsrondes voor een SDE++ subsidie voor zonnepanelen bestaat uit vier fases. Elke fase heeft een fasegrens, waardoor je alleen de SDE++ subsidie voor je zonnepanelen kan aanvragen tot een bepaald subsidiebedrag per ton CO2. De laagste subsidie aanvragen krijgen dus voorrang, om te stimuleren projecten zo goedkoop mogelijk te realiseren. Hierdoor kan met hetzelfde budget meer CO2-reductie mogelijk gemaakt worden. Daarna wordt de SDE++ stapsgewijs opengesteld voor hogere subsidie aanvragen. Na het indienen worden alle SDE++ subsidie aanvragen door de RVO beoordeeld. Dan controleren ze of de aanvraag volledig en correct is en kijken ze naar het budget van de SDE++ subsidie dat uitgekeerd kan worden. Wanneer dit allemaal op groen licht staat, wordt de SDE++ subsidie toegekend.

    Aanvraagronde

    De eerste aanvraagronde van de SDE++ 2022 start 28 juni. Het totale subsidiebudget is 13 miljard euro. Wees er snel bij, want er gaat een hoop voorbereiding en tijd in de aanvraag zitten voor de subsidie voor jouw zonnepanelen. Wij kunnen helpen met jouw aanvraag, wacht dus niet te lang om contact op te nemen met SolarOplossing.

    Trots op ons werk

    Kok Lexmond

    Met de 1471 geplaatste zonnepanelen voorkomt Kok Lexmond een jaarlijkse uitstoot van 353.973 kg CO2. Evenveel als 97 huishoudens.

    Beemster Garlic

    Knoflookteler Beemster Garlic vermijdt door de 1540 zonnepanelen op zijn dak 298.452 kg CO2 per jaar. Dat is vergelijkbaar met 166 huishoudens.

    Verstegen

    In Rhenoy zijn bij ondernemer Verstegen 1899 zonnepanelen geplaatst. Gezamenlijk produceren ze een jaaropbrengst van 641.880 kWh.

    Download hier ons gratis E-BOOK

    Laat je naam en mail achter en ontvang direct ons gratis E-BOOK.

    Heb je vragen? We helpen je graag verder