Subsidie zonnepanelen 2022

Om de nieuwe klimaatdoelen te behalen, heeft de overheid geld vrijgemaakt voor investeringen in groene energie. Met de verschillende zonnepaneel subsidies voor bedrijven, ondernemers en particulieren maakt de overheid de overstap naar duurzame energiebronnen aantrekkelijk. Zo gelden er ook regelingen en subsidies voor zonne-energie.

De Rijksoverheidsdienst Voor Ondernemers (RVO) past elk jaar de milieulijst aan. Op deze lijst staan alle bedrijfsmiddelen waar subsidies en regelingen voor aan te vragen zijn. Specifiek geldt voor 2022 dat er geen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) meer geldt voor het vervangen van een asbestdaken met een zonnepanelen dak. De EIA, KIA, SDE++ en ISDE zijn wel meegenomen naar de subsidies op zonnepanelen in 2022.

Krijg ik zonnepanelen met subsidie bij SolarOplossing?

De subsidies en regelingen voor zonnepanelen worden vanuit de overheid georganiseerd en gelden uiteraard ook voor de zonnepanelen van SolarOplossing. Sinds 2013 wordt de aankoopsubsidie op zonnepanelen niet meer landelijk geregeld. De btw-teruggave over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen en de salderingsregeling gelden wel landelijk.

Verder mag de provincie, regio, gemeente of waterschap zelf bepalen welke subsidies voor zonnepanelen in te voeren. Een voorbeeld hiervan is de subsidie voor ‘duurzame nieuwbouw. Voor het bouwen van een nieuwe woningen worden subsidies gegeven als ze energiezuinig gemaakt worden met zonnepanelen of een warmtepomp. Bij bestaande zonnepaneel subsidies geldt vaak ‘op = op’, waardoor het belangrijk is om er vroeg bij te zijn met het aanvragen van een subsidie. Daarnaast hebben gemeentes voordelige leningen als energiebesparingsrelingen. De voorwaarden voor die leningen zijn heel gunstig en de rente is veel lager dan bij normale leningen.

Download hier ons gratis E-BOOK over subsidie

  Ook zonder zonnepanelen subsidies een slimme investering

  Wel of geen subsidie: zonnepanelen blijven financieel aantrekkelijke investeringen. Hoe meer je van de opgewekte energie gebruikt, hoe minder energie je hoeft af te nemen bij het energiebedrijf en hoe lager de energierekening. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is zes jaar en hierna heb je gratis, groene stroom. Stel dat de energieprijzen stijgen, heeft dat op jou minder effect. De gemiddelde levensduur van de zonnepanelen is tussen de 25 en 30 jaar. Daarbij zit op het vermogen van onze zonnepanelen een garantie van ongeveer 25 jaar. De omvormer gaat tien à 15 jaar mee en ook op de omvormer zit garantie.

  Trots op ons werk

  Kok Lexmond

  Met de 1471 geplaatste zonnepanelen voorkomt Kok Lexmond een jaarlijkse uitstoot van 353.973 kg CO2. Evenveel als 97 huishoudens.

  Beemster Garlic

  Knoflookteler Beemster Garlic vermijdt door de 1540 zonnepanelen op zijn dak 298.452 kg CO2 per jaar. Dat is vergelijkbaar met 166 huishoudens.

  Verstegen

  In Rhenoy zijn bij ondernemer Verstegen 1899 zonnepanelen geplaatst. Gezamenlijk produceren ze een jaaropbrengst van 641.880 kWh.

  Download hier ons gratis E-BOOK

  Laat je naam en mail achter en ontvang direct ons gratis E-BOOK.

  Heb je vragen? We helpen je graag verder