Om de nieuwe klimaatdoelen te behalen, heeft de overheid geld vrijgemaakt voor investeringen in groene energie. Met de verschillende zonnepaneel subsidies voor bedrijven, ondernemers en particulieren maakt de overheid de overstap naar duurzame energiebronnen aantrekkelijk. Zo gelden er ook regelingen en subsidies voor zonne-energie.
De Rijksoverheidsdienst Voor Ondernemers (RVO) past elk jaar de milieulijst aan. Op deze lijst staan alle bedrijfsmiddelen waar subsidies en regelingen voor aan te vragen zijn. Specifiek geldt voor 2022 dat er geen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) meer geldt voor het vervangen van een asbestdaken met een zonnepanelen dak. De EIA, KIA, SDE++ en ISDE zijn wel meegenomen naar de subsidies op zonnepanelen in 2022.
Met de 1471 geplaatste zonnepanelen voorkomt Kok Lexmond een jaarlijkse uitstoot van 353.973 kg CO2. Evenveel als 97 huishoudens.
Knoflookteler Beemster Garlic vermijdt door de 1540 zonnepanelen op zijn dak 298.452 kg CO2 per jaar. Dat is vergelijkbaar met 166 huishoudens.
In Rhenoy zijn bij ondernemer Verstegen 1899 zonnepanelen geplaatst. Gezamenlijk produceren ze een jaaropbrengst van 641.880 kWh.
Laat je naam en mail achter en ontvang direct ons gratis E-BOOK.