Zonnepanelen
financieren

Zonnepanelen financieren met eigen vermogen

Een optie is om de zonnepanelen te financieren met het bedrijfskapitaal. Het rendement bij het financieren van zonnepanelen met eigen vermogen verschilt per situatie, maar ligt tussen de 5 en 20%.

Zonnepanelen financieren met vreemd vermogen

Wil je het bedrijfskapitaal liever opzijzetten voor andere investeringen? Samen met onze financiële partners kan SolarOplossing de zonnepanelen financiering mogelijk maken. Je behoud je bedrijfskapitaal voor andere investeringen, terwijl je wel profiteert van de opgewekte zonne-energie, subsidies en een lagere energierekening.

Zonnepanelen financieren met hypotheek

De aanschaf van zonnepanelen kan gefinancierd worden door de huidige hypotheek te verhogen. Zonnepanelen financieren met een hypotheek is een ‘groene investering’, waardoor de bank een voordelig rentepercentage kan aanbieden dat lager ligt dan de reguliere rente. Daarnaast heb je direct een lagere energierekening en worden je maandlasten lager door gebruik te maken van je eigen stroom. Wanneer je aangeeft zonnepanelen te financieren met de hypotheek, wordt hij meestal goedgekeurd. De kosten die je maandelijks bespaart maken het aflossen van de hypotheek namelijk makkelijker. Houd wel rekening met de leencapaciteit. Door de zonnepanelen te financieren met een hypotheek mag er mogelijk minder geleend worden voor andere investeringen.

Download hier ons gratis E-BOOK over subsidie

  Zonnepanelen financieren met lease

  Voor het leasen van zonnepanelen is eigen vermogen voor het financieren van de zonnepanelen niet nodig. Jij leaset de zonnepanelen, wij ontfermen ons over de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen terwijl het bedrijfspand gebruik maakt van de opgewekte stroom. Zo heb je wel het profijt, maar niet direct de volledige investering. Als je met lease de zonnepanelen financiert, betaal je alleen een maandelijks bedrag wat lager kan liggen dan je energierekening.

  Met dakverhuur zonnepanelen

  Vanaf 3000m2 kan je jouw dak verhuren aan SolarOplossing. Bij dakverhuur regelen wij samen met onze financiële partners de gehele financiering van de zonnepanelen, ook de installatie- en onderhoudskosten. Wij komen van tevoren een dakscan uitvoeren en kijken naar alle mogelijkheden. Vanaf het moment dat de zonnepanelen liggen, kun je gebruik maken van de opgewekte zonne-energie. Daarnaast deel je mee in de opbrengst van de energie.

  Trots op ons werk

  Kok Lexmond

  Met de 1471 geplaatste zonnepanelen voorkomt Kok Lexmond een jaarlijkse uitstoot van 353.973 kg CO2. Evenveel als 97 huishoudens.

  Beemster Garlic

  Knoflookteler Beemster Garlic vermijdt door de 1540 zonnepanelen op zijn dak 298.452 kg CO2 per jaar. Dat is vergelijkbaar met 166 huishoudens.

  Verstegen

  In Rhenoy zijn bij ondernemer Verstegen 1899 zonnepanelen geplaatst. Gezamenlijk produceren ze een jaaropbrengst van 641.880 kWh.

  Download hier ons gratis E-BOOK

  Laat je naam en mail achter en ontvang direct ons gratis E-BOOK.

  Heb je vragen? We helpen je graag verder