SDE++ Subsidie
2020

SDE++ Subsidie 2020

 

De SDE++ subsidie is een van de belangrijkste subsidieregelingen op de weg naar een beter klimaat. Met de ‘Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie’ stimuleert de overheid duurzame energieproductie en CO2-reductie.

De eerste aanvraagronde loopt van 24 november tot en met 17 december 2020, en heeft een subsidiebudget van 5 miljard euro. Dit lijkt ver weg, maar vergis je niet: er gaat een hoop voorbereiding en tijd in de aanvraag zitten. Wacht niet te lang met contact opzoeken met SolarOplossing

Vraag advies Neem contact met ons op Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085 0487320 en per mail via info@solaroplossing.nl.

Neem contact met ons op

Hoe werkt de subsidie

 

De SDE++ subsidie is een exploitatiesubsidie. Dat betekent dat aan de hand van de hoeveelheid door zonnepanelen of andere energiebronnen opgewekte groene energie subsidie wordt uitbetaald. De kosten van het opwekken van groene energie zijn nu vaak nog hoger dan de kosten van fossiele energie. De SDE++ subsidieregeling vergoedt daarom het verschil tussen de marktprijs van de geleverde energie en de kostprijs van de duurzame energie. Door deze subsidie is het mogelijke om duurzame energie volgens rendabele businesscases te realiseren.

 

Om in aanmerking te komen voor SDE++ subsidie voor zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen moet men zich inschrijven tijdens openstellingrondes van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor de SDE++ subsidie. In deze openstellingrondes kan er ingeschreven worden op een bepaalde hoogte van de SDE++ subsidie in verschillende fases. Elke ronde worden de SDE++ subsidie bedragen verlaagd, ofwel is er minder subsidie mogelijk. De subsidie wordt ingediend via de website van de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Na indienen worden de aanvragen voor de SDE++ subsidie door de RVO beoordeeld. Zij checken of de aanvraag volledig en correct is en kijken naar hoeveel SDE++ subsidie budget er in totaal beschikbaar is om toe te kennen. Staat dit allemaal op groen licht, dan wordt de SDE++ subsidie toegekend. Na maximaal 13 weken na indienen van de SDE++ subsidie aanvraag geeft de RVO reactie.

Heb je SDE+(+) subsidie voor het ontwikkelen van een zonnepark of voor zonnepanelen op je dak en wil je graag een partner die dit voor je kan verzorgen?
Het ervaren team van Solarplossing ontzorgt je in het complete proces. Wil je SDE++ aanvragen voor de ontwikkeling van een grootschalige zonne-energie installatie? Wij vertellen je dan graag meer over de SDE++ subsidie en de mogelijkheden. Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Neem contact met ons op

Ontvang nu het gratis

E-BOOK voor de
 Groot Zakelijke Daken

Gegevens worden niet met derden gedeeld

Download E-BOOK