Begin vandaag met je toekomst

Slimme laadoplossingen

Met de slimme laadoplossingen van SolarOplossing investeer je in een groene toekomst. Wij kijken namelijk niet alleen naar wat vandaag goed is, maar zoeken de beste oplossing voor de lange termijn. Wil jij je bedrijfspand verduurzamen en daarmee bezoekers of medewerkers de mogelijkheid bieden om hun elektrische auto op te laden met jouw zonne-energie? Met onze ervaring kunnen we je van een passend antwoord voorzien en helpen wij je om de laadcapaciteit zo optimaal mogelijk te benutten. 

Weten wat er gaat er veranderen op het gebied
van duurzaam transport en wetgeving?

Weten wat er gaat er veranderen op het gebied van duurzaam transport en wetgeving?

Verschillende type laders voor elke gelegenheid

Een elektrische auto kan opgeladen worden middels twee verschillende elektrische stromen: wisselspanning (AC) en gelijkspanning (DC). Beide processen verlopen anders.

AC-lader

Bij het laden via een AC-laadpaal wordt de stroom gelijkmatig geleverd. De auto moet deze stroom zelf nog omvormen en kan maar een bepaalde hoeveelheid stroom tegelijkertijd kan verwerken. Het opladen gebeurt dus geleidelijk.

DC-snel lader

De stroom is door de laadpaal zelf al omgevormd naar DC-stroom zodat deze direct naar de accu van de auto kan leiden. Dit maakt dat het laden sneller gebeurt. De laadsnelheid bereikt eerst een piek waarna deze geleidelijk daalt. Dit heeft alles te maken met de accu van de auto.  In het begin accepteert deze namelijk een snellere energiestroom, maar naarmate de accu vol raakt begint deze geleidelijk om minder stroom te vragen.  Uiteindelijk hebben alle AC- en DC-laders een maximaal vermogen waarmee ze een elektrische auto kunnen opladen. Uiteraard is het afhankelijk van welke merk en type auto er aan het laden is en hoeveel stroom deze kan ‘ontvangen’. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen je graag verder.

Passende laadpalen afhankelijk van jouw situatie

De juiste laadpaal vinden kan soms een complexe opgave zijn. Er zijn verschillende factoren die uitmaken of een paal geschikt is of niet. SolarOplossing levert verschillende types van verschillen merken, met als uitgangspunt robuuste kwaliteit voor intensief gebruik. Op deze manier kunnen wij iedereen een passende oplossingen bieden. Van AC tot DC laadpaal.

 

  • Wat voor voertuigen ga je opladen?
    Heb je een groot wagenpark, een transportbedrijf of een aantal auto’s bij een kantoorpand. Dit maakt uit voor het type lader.

  • Wat is mijn rittenprofiel?
    Hoe snel moeten de voortuigen opgeladen worden? Moet ik meerdere keren per dag opladen of kan dit ’s nachts gebeuren? Hieruit ontstaat de laadbehoefte.

  • Hoeveel capaciteit heb ik beschikbaar op mijn aansluiting?
    Wij helpen zo goed mogelijk om de beschikbare (laad)capaciteit te verdelen over de verschillende (energie)assets. 

 

 

Dynamic Load Balancing

Met de huidige elektrificatie wordt er steeds meer gevraagd van het energienet, terwijl dat niet altijd mogelijk is. Onze laadoplossingen kunnen communiceren met andere slimme technologieën en zonne-energie middels Dynamic Load Balancing, zodat alle (energie)assets binnen uw aansluiting in balans blijven. Zo ga je niet over zomaar over je gecontracteerd vermogen heen en laad je extra voordelig je auto, bestelbus of vrachtwagen op. Wil je nog efficiënter omgaan met je energiehuishouding? Kijk dan eens naar ons Energie Management Systeem.

 

Subsidies

Om de overstap op elektrisch rijden een handje te helpen, zijn er door de overheid verschillende subsidiemogelijkheden in het leven geroepen. Check de website van de RVO voor een overzicht van de verschillende regelingen die er zijn.

Voordelen SolarOplossing

Wij geloven in samen verduurzamen. Samen nemen we de keuzes en situaties door. Doordat wij verschillende laadoplossingen van diverse merken en types leveren, kunnen we voor elke situatie een passende oplossing verzorgen zodat je zorgeloos op pad kunt gaan met je elektrische voertuig. Meer weten over laadpalen? Check ons kennisloket.

Plan direct een gratis consult

Matthijs

Matthijs Janssen

Enthousiast geworden over een totale EnergieOplossing? Plan direct een gratis consult in en onderzoek wat de mogelijkheden zijn.

juni 2023
ma di wo do vr za zo
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012

Heb je vragen? We helpen je graag verder