Begin vandaag met je toekomst

Een slimme energiehuishouding

De laatste jaren is er een toename van decentrale opwekking en elektrificatie. Steeds meer assets moeten met elkaar gaan samenwerken. Dit vraagt om een slimme oplossing. Het SolarOplossing EMS bestaat uit slimme hard- en software zodat je efficiënt om kan gaan met de beschikbare (zonne)energie. Slimme rekenprogramma’s stemmen de behoefte van verbruikers af en verdelen de beschikbare energie door te kijken naar o.a. de weersvoorspellingen en het benodigde vermogen. Ook zaken als opslag en laadpleinen worden hierin meegenomen. 

Complete ontzorging

Wij helpen jou zodat jij je kunt blijven focussen op je dagelijkse werkzaamheden. Wist je dat de SolarOplossing Smart Grid Controller door de RVO als energie besparende maatregel gezien, waardoor er verschillende fiscale voordelen én subsidiemogelijkheden zijn? Onze controller werkt met algoritmes die o.a. je auto oplaadt, samen met een batterij de energiehandel verzorgt en andere assets stuurt. Zo bespaar je in totaal wel tot 30% op je rekening. Uitermate geschikt voor zakelijke verbruikers die graag aan de slag gaan met verduurzaming. 

Benieuwd naar de mogelijkheden met SolarOplossing EMS?

Curtailment

De letterlijke vertaling van curtailment is ‘inperken’. Dit houdt in dat de capaciteit van de zonnepaneleninstallatie tijdelijk kan worden verlaagd. Je kunt je voorstellen dat dit voornamelijk voorkomt op hele zonnige dagen, waardoor er pieken ontstaan in de energieopwek. Wanneer het aanbod groter is dan de vraag, is het net niet meer in balans, met negatieve energieprijzen tot gevolg. Door curtailment in te zetten wordt dit voorkomen en kun jij geld verdienen door door minder stroom te produceren en de benodigde stroom terug te kopen tegen een negatieve prijs.  

Realtime inzicht & visualisatie

Een EMS systeem kan elke energie-asset uitlezen en – in de meeste gevallen – ook aansturen. Alle verzamelde data wordt overzichtelijk in een online portaal weergegeven. Grote aansluitingen zijn wettelijk verplicht om naast historisch verbruik ook inzicht te hebben in het actuele verbruik. Vanaf 2027 is het zelfs verplicht om energiemeters op afstand uit te kunnen lezen. Met ons systeem is dit allemaal al mogelijk.

Onbalansmarkt & FCR/aFFR

TenneT is verantwoordelijk dat het elektriciteitsnet in Nederland in balans blijft. Ten allen tijde moet de netfrequentie namelijk 50 Hertz zijn. Dit doen ze door de vraag en het aanbod op elkaar af te stemmen. Door met een batterij TenneT aan op- of afregelend noodvermogen te helpen, kun je geld verdienen. Het SolarOplossing EMS systeem maakt batterijen hiervoor geschikt en bied de optie om gestuurd te worden door een BSP’er.

Peak shaving

Over een dag gezien is de energievraag bijna nooit constant. Een bakkerij zal tijdens het bakken van brood meer energie verbruiken dan aan het einde van de dag. Een kantoorpand zal pieken zien bij het opstarten of wanneer werknemers hun elektrische auto gaan opladen. Peak shaving helpt deze pieken op te vangen door de belasting van het elektriciteitsnet (bijvoorbeeld middels een batterij) op te vangen. Zo blijf je gegarandeerd onder je gecontracteerd vermogen. In sommige gevallen kun je zelfs een stapje terug doen.

Zero feed-in

Netcongestie is inmiddels in een groot deel van Nederland een groot probleem. Er komen steeds meer groene energiebronnen en samen elektrificeren wij steeds meer, met een steeds grotere wisseling tussen vraag en aanbod over de dag. In een Zero feed-in situatie is het niet toegestaan om (opgewekte) energie terug te leveren aan het net, omdat het net niet toereikend is. Mocht dit toch gebeuren, dan loop je het risico hoge boetes te ontvangen. Een EMS zorgt ervoor dat dit niet gebeurd.

Optimalisatie energie-assets

Door te kijken naar (externe) factoren als het weerbericht of de energieprijzen, kunnen wij de energieconsumptie optimaliseren. Het systeem kan bijvoorbeeld een koeling op hoger vermogen laten werken bij zonnig weer, zodat deze in de nacht minder hoeft te doen.

Load Balancing

Bestaande of nieuwe laadpalen kunnen gekoppeld worden aan SolarOplossing EMS voor Dynamische Load Balancing, alle (energie)assets binnen je aansluiting in balans blijven. Meer weten over load balancing?

Plan direct een gratis demo in

Enthousiast geworden over onze Smart Grid plossing? Plan dan direct een gratis consult in. Wij adviseren je in de verschillende opties, of kunnen je meenemen in een live demo van het EMS.